Houtworm/boktor bestrijding

Houtworm/boktor bestrijding

Houtworm

Treft u kleine gaatjes aan in materialen van hout? Dan heeft u grote kans dat u last heeft van houtworm. Houtworm kunt u aantreffen in verschillende soorten houten materialen. Bijvoorbeeld: meubels, dakconstructies, balken , houten vloeren, wanddecoratie, omlijstingen, enz.

Houtworm kan in uw schuur of woning enorm veel schade toebrengen en kunnen zelfs uw woning doen verzwakken doordat ze gaten aanbrengen in steunblaken, vloeren en in uw dakconstructie.

Door uw houtwerk vroegtijdig door ons te laten behandelen voorkomt u verdere schade door houtworm. Enkele tevreden klanten waren u al voor en voorkomen door deze behandeling dat hout vervangen moet worden omdat het te erg aangetast zal worden door houtworm. Het laten behandelen van uw houtwerk kost vele malen minder dan het vervangen er van.

Neem contact op voor de mogelijkheden of een afspraak.

De Boktor

Ook hier kunnen we het onderscheid maken tussen verschillende soorten Boktorren. Er is echter maar één soort Boktor die veel schade aanricht in huishoudens in Nederland en dat is de Huisboktor.

De Huisboktor behoort onder de houtworm categorie tot de groep van de drooghoutboorders.

De Huisboktor is 10 tot 25 mm lang. De kleur van dit beestje is bruinzwart en hij heeft 2 grijskleurige vlekken op zijn rug. Ook zijn de lange voelsprieten zeer kenmerkend voor deze soort Houtworm. De Houtworm zelf, oftewel de larve van de Huisboktor, kan aan zijn 30 mm lange, en geel en wit-achtige lijf. Deze Houtworm heeft zeer goed ontwikkelde kaken waarmee hij gemakkelijk door het hout kan vreten ( boren ) en hierdoor zeer ernstige schade aan houtwerk kan richten. Dit type ongedierte heeft een drie paar pootjes een zijn lijf. Ook kunt u de aanwezigheid van deze Houtwormen herkennen aan de sporen die ze achterlaten in het hout. De schade die ze aanrichten in de vorm van sporen heeft namelijk een ovale vorm en is ongeveer 6 tot 9 mm in doorsnede. De gaten hebben een rafelige rand.

Neem contact op voor de mogelijkheden of een afspraak.