Steenmarter bestrijding

Home / Ongediertebestrijding / Steenmarter bestrijding

Steenmarter

Hoe herken ik de steenmarter?

Sporen van een steenmarter die onder een motorkap heeft gezeten,  herkent u aan de krassen op de motor en de beten in de slangen. Ook kan de isolatiebekleding aan de onderkant van de motorkap beschadigd zijn. Ook aan de hand van uitwerpselen kunt u een steenmarter opsporen. Wanneer er een steenmarter in uw huis zit, is de kans op stankoverlast groot. Een marter zal zijn uitwerpselen in zijn verblijfplaats in een soort latrine deponeren. Hij gebruikt dus altijd dezelfde plaats. De uitwerpselen van de marter zijn worstachtig en zo’n 3 à 4 tot 10 cm groot. De achterzijde wordt gekenmerkt door een gedraaide, spitse punt

Indien u twijfelt over of u last heeft van steenmarters, helpen wij u graag deze te determineren. Dat houdt in dat wij doormiddel van de uitwerpselen, achter gebleven prooi dieren en/of schade vast kunnen stellen of u last heeft van de steenmarter.

De Steenmarter bestrijden

De steenmarter valt nog steeds onder een beschermde diersoort. Hierdoor mag de steenmarter over het algemeen niet worden bestreden, gevangen of verstoord. Wij de opleiding “Steenmarter” gevolgd waarvoor wij na de opleiding een examen hebben afgerond. Middels deze opleiding kunnen wij per overlast van steenmarters een ontheffing aanvragen voor het wegvangen, vervoeren en uitzetten van de steenmarter. Neem contact op voor de mogelijkheden of een afspraak.